Trdelník z domácí pekárny

26. července 2010 v 22:33 | janapka |  Dobroty do bříška

Trdelník z domácí pekárny



Počet porcí (kusů):
5 ks
Doba přípravy:
2 h kynutí,15 min. pečení
Suroviny:
4 žloutky
20 ml rumu
100 ml mléka
60g másla+ 20g sádla
60g moučkového cukru
5g soli
20g čerstvého droždí nebo 1 lžičku sušeného
500g polohrubé mouky
Postup:
Všechny suroviny vložíme do pekárny v pořadí jak jsou psané v receptu.
Po vykynutí vyndáme z DP a rozdělíme na 5 dílů.
Vyválíme dlouhý váleček,který namotáme na pomaštěnu lahev,a vyválíme v posypce z vanil.cukru + skořice.Můžete přidat i nasekané ořechy.
Vložíte do trouby a pečeme na 180 stupňů , dokud nezezlátnou.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama