Perníčky, které jsou hned měkké

11. prosince 2010 v 22:25 | janapka |  Dobroty do bříška
Pro všechny návštěvníky mého blogu, kteří mají rádi perníčky a sami si je pečou, jak pro sebe,tak své blízké, zde uveřejňuji  báječný recept Jany Zatloukalové, která ho dala k dispozici na stránkách časopisu Blesk pro ženy. Já jsem ho vyzkoušela a mohu ho vřele doporučit i vám všem co máte rádi sladké. Janu moc zdravím a taky její kamarádku a spoluautorku receptu. Zde je tedy ten zázračný recept:


Budete potřebovat:
400g hladké mouky,140g cukru moučky,50 g másla,2 vejce,2 lžíce dobrého tekutého medu,
1 lžičku jedlé sody,1 lžičku perníkového koření, 1 žloutek na potření po upečení,bílkovou polevu na ozdobení                                

 Postup:
1.Smíchejte všechny sypké přísady v misce, přidejte ostatní ingredience a ručně z nich vypracujte měkké těsto. Můžete použít také robot. Hotové těsto je, jak říká Andrea, od které původně tento recept pochází, jako pružná plastelína. Zabalte ho do mikrotenové folie a nechte ho přes noc odležet v lednici.
2. Troubu předehřejte na 160 stupňů C a pechy na pečení vyložte pečícím papírem. V malé misce vidličkou rozmíchejte žloutek s jednou lžící vody z kohoutku. Odleželé těsto vyválejte na pomoučeném válu na půl centimetru. Vykrájejte tvary, dejte na plech a pečte 8-10 minut a hned po vytažení potřete horké kousky rozšlehanýmžloutkem, aby dostaly lesk. Nechte je vychladnout a teprve potom je zdobte polevou.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama