Babiččina a dědova kuchařka

3. března 2012 v 17:38 | janapka |  Dobroty do bříška

Nevíte co uvařit? Tak tady je jeden tip:

Polévka : Co dům dá

Jeden velký párek, trocha zeleného hrášku, kousek květáku nebo kapusty, 1 žloutek, sůl, zelený petržel, vývar z kostí. Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem z kostí, přidáme zeleninu a houby a na tenké plátky rozkrájený párek. Nemáme-li vývar z kostí, přidáme vodu s lžičkou polévkového koření a zelenou petržel.

A tady ještě něco sladkého na víkend :

Makové řezy

V míse dobře smícháme 20 dkg mouky, 15 dkg cukru, 12 dkg mletého máku, 1 peč. prášek, 5 dkg tuku nahřátého, 1 celé vejce. Zaděláme 1/4 l studené černé kávy. Můžeme přidat pokrájené sušené švestky nebo ořech. jádra. Studené krájíme na řezy.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama